Beetle Dune väcker ha-begär

Beetle Dune väcker ha-begär

Beetle Dune väcker ha-begär
En ny Volkswagen Beetle med offroad-design, högre markfrigång och nya lacker gör i sommar entré på den svenska marknaden. Beetle Dune är redan nu beställningsbar och erbjuds som både coupé och cabriolet.
Beetle är ett verkligt fenomen var den än dyker upp i världen. I vår lanserar Volkswagen en ny crossover-version av denna bilikon. Beetle Dune är en bil som skiljer sig från mängden och som inbjuder till äventyr. Den påminner om den legendariska beach-buggien och kännetecknas av en iögonfallande design med en bred, tuff och robust offroad-look. Markfrigången har höjts med 10 mm jämfört med vanliga Beetle.

Bilens kraftfulla karaktär understryks framifrån av ett stort centralt luftintag med en silverfärgad ram ett svart bikakemönstrat galler. Från sidan utmärker sig de svarta skärmbreddarna och de speciella tröskelbreddarna som för tankarna till ursprungs-Bubblans fotsteg. De 18-tum stora fälgarna och ”Dune”-dekalen förstärker bilens sportiga utstrålning ytterligare.
Tre speciella detaljer utmärker bakpartiet: en stor bakre spoiler i bilens färg och med överdelen i blanksvart, en nydesignad stötfångare med diffusor i ”Reflex Silver” samt nya LED-baklyktor.
Sammanlagt finns sex olika lacker tillgängliga för Beetle Dune. Nytt till färgskalan är ”Sandstorm Yellow Metallic” och ”Dark Bronze Metallic”. Alla cabrioletversioner har en svart sufflett.
Det trendiga helhetsintrycket fortsätter in i kupén där interiören har specialanpassats, både utseendemässigt och tekniskt. Utmärkande inslag är instrumentpanelen som är lackerad i ”Sandstorm Yellow Metallic” eller i svart, kraftigt markerade gula dekorsömmar på bland annat sportstolarna, den läderklädda ratten och parkeringsbromsspaken samt svarta dörrpaneler, takstolpar och svart innertak.

Instrumentpanelen innehåller klassiska, analoga instrument: varvräknare (till vänster), hastighetsmätare (i mitten) och bränslemätare (till höger) med gul gradering istället för vit som i vanliga Beetle. Samma sak gäller markeringarna på instrumenten ovanför mittkonsolen (tillval) med laddtryck för turbon, tidtagarur och oljetemperatur.
Beetle Dune har den senaste generationen av Volkswagens infotainmentsystem. App Connect, som innehåller smartphonegränssnitten Apple CarPlay och Mirrorlink, är standard på den svenska marknaden. Tillsammans med infotainmentsystemen ”Composition Media” och ”Discover Media” erbjuds som tillval ett ljudsystem från amerikanska Fender.
.1,4 TSI 150 hk , 6-växlad manuell: 241 000 kr (Cabriolet: 281 000 kr)
.1,4 TSI 150 hk, 7-växlad DSG: 255 500 kr (Cabriolet: 295 500 kr)
.2,0 TSI 220 hk, 6-växlad DSG: 291 000 kr (Cabriolet: 331 000 kr)
.Förhöjt chassi 10 mm samt 13 mm ökad spårvidd
.Ny stötfångare fram
.Stort luftintag i mattsvart med bikakemönster
.Dimljus i Dune-design integrerade i mattsvart bikakemönster
.Underkörningsskydd lackerat i reflexsilver
.Skärmbreddare och tröskelbreddare i offroad-design
.Tröskelbreddare lackerade i Reflexsilver
.Dune-dekal ovanför sidotrösklarna, 1200-emblem på bakluckan
.Lättmetallfälgar 18″ i Dune-design (kan som tillval lackeras i Sandstorm Yellow)
.Backspegelhus lackerade i Reflexsilver
.Ny stötfångare bak samt diffusor lackerad i reflexsilver
.Stor bakspoiler

En sådan här bil vill man bara ha! hälsar artikelförfattaren Hans Hedberg, Teknikens Värld

Färdigheter

Upplagt på

2017-06-05