Bilder från Swedish Car Club Garaget

Bilder från Swedish Car Club Garaget

Swedish Car Club har hyrt en bilhall i Kungälv. Nu är hallen är fylld med klassiska bilar och de flesta är till salu.

Här publiceras några bilder från hallen. Vill du göra ett besök i bilhallen?
Hör då av dig och boka tid på 0708-20 21 13.

Wheeler Dealers på Discovery och Youtube

Just nu sänder tv-kanalen Discovery Channel flera avsnit av den brittiska serien Wheeler Dealers. I tv-serien tar sig bilhandlaren Mike Brewer och mekanikern  Edd China sig an klassiska bilar som de köper, fixar och säljer vidare. Serien är klart sevärd och ett och annat går också att lära sig. En del avsnitt ur serien Wheeler Dealer går också att hitta på Youtube.

Läckra folkvagnar på Tekniska Museet

Under premiärhelgen den 25-26 februari för utställningen ”100 innovationer” på Tekniska Museet visades den supersnåla och läckra Volkswagen XL1. Bredvid stod en mycket tidig VW Typ 1 som kontrast.

Bilder på Volkswagen XL1 finns på Teknikens Världs hemsida: http://www.teknikensvarld.se/bildgalleri/volkswagen-xl1/ Även om XL1 inte längre finns kvar i Stockholm så är utställningen ”100 innovationer” värd ett besök under våren eller sommaren. Tekniska Museet ligger på djurgården i Stockholm och erbjuder mycket kul för hela familjen. Dessutom finns det en alldeles utmärkt lunchrestaurang i lokalerna.

Heinkel Trojan på Blocket försvann direkt

Den Heinkel Trojan 603 som för bara några dagar sedan fanns till salu på Blocket försvann sanbbt. Enligt Wikipedia är Heinkel Kabine en tysk liten ”bil” som tillverkades i Speyer mellan 1956 och 1958, sedan på Irland 1958-1960 och i England under namnet Trojan 1961-1964. Ska enligt samma källa rymma två vuxna och två barn. Verkar lkunna bli ite trångt… Se en bild på Heinkel Trojan 603.

Har du hört talas om Ralph Lysells bil?

Ralph Lysell var industridesignern som bland annat ritade en egen bil. Mer än ett exemplar blev det dock inte. Läs artikeln om Lyksell och hans bill på: http://www.dn.se/motor/bildrommen-som-aldrig-blev-sann

 

Färdigheter

Upplagt på

2017-05-29