En av årets nyfödda: Chris-Craft Corsair 32

En av årets nyfödda: Chris-Craft Corsair 32
Den amerikanska motorbåtstillverkaren Chris-Craft har inlett 2013 med att introducera den nya familjemedlemmen Corsair 32 i modellprogrammet. Den 32 fot långa båten blir den näst största modellen inom Corsairserien och fyller därmed gapet mellan systrarna Corsair 28 och Corsair 36. Båten är utvecklad för att tillfredsställa dem som vill ha en snabb, lättmanövrerad och elegant båt med mycket komfort och utrymme för både korta dagsutflykter som för långa vistelser på sjön med bekväm övernattning.

– Corsair 32 är en mycket vacker och kraftfull båt med mycket teak, krom och andra exklusiva detaljer som starkt framhäver Chris-Crafts klassiska och tidlösa stil. Det är också en praktisk, rymlig och bekväm båt med många finurliga stuvutrymmen och lösningar som till exempel ett teakbaserat bord som enkelt fälls ut och ihop och göms under den teakklädda midskeppsgången över motorrummet i aktern. Båten har också en generös skylight som löper midskepps över hela den teakomgärdade fören, vilket skapar en ljus, öppen och hemtrevlig salong under däck, långt ifrån den däckförslutna känsla de flesta båtar erbjuder, framhåller Göran Andersson på Chris-Crafts generalagent Vått.

Chris-Craft Corsair 32 mäter 10,4 meter (inklusive en teakbaserad badplattform) på längden och 3,1 meter på bredden. I ruffen har du gott om plats med ett välutrustat pentry och ett vackert snidat mahognybord som enkelt kan fällas ned för att omvandla den V-formade soffan till en väl tilltagen dubbelkoj med plats för två vuxna och ett barn. Under däck finns även ett rymligt toalettutrymme med egen dörr, dusch, infällt handfat i en snygg och praktisk kommod samt elektrisk toalett med inbyggd kvarn.

Den justerbara förarplatsen i cockpiten erbjuder plats för två personer. På passagerarplatsen finns en likadan stol för en person. Ratten och den perforerade instrumentpanelen i kromat stål, med Chris-Crafts egna mätare i 50-talsstil, andas racerbåt, hög fart och romantik. I sittbrunnen ryms 7-8 vuxna ledigt i den djupa och mjuka U-soffan. Det teakförsedda skarndäcket skapar en elegant inramning och bryter vackert mot det höga fribordet samt erbjuder halkfria ombord- och avstigningar.

Bland nyheterna är också möjligheten att välja något av Chris-Crafts nya färgprogram som den nya vassa Cashmere Metallic-färgen och någon av de tre Heritage Edition Teak-varianterna natur, svart eller ljus. Invändigt kan man välja mellan körsbärs- eller valnötsträ till skåpsluckor, lister och andra inredningsdetaljer.

Färdigheter

Upplagt på

2017-05-29