Världens största hobbybilsmässa och samlarbilscertifikat

Världens största hobbybilsmässa och samlarbilscertifikat

Vi besökte Techno Classica i Essen förra veckan. Det var fjärde gången vi åkte dit. Mässan växer rejält varje år och är jätteintressant för att få inspiration och kontakter.
I år visades mer än 2500 klassiska bilar och mängder med företag som arbetar med allt från renovering, service, trimning till försäkring av hobbybilar. Härtill kommer alla reservdels- och tillbehörsfirmor, bilklubbar och biltillverkare som gärna visar upp sitt fabrikats historia. Många av de utställda bilarna är till salu och köpare kommer från hela världen. Efter första dagen kunde vi konstatera att drygt 20% av salubilarna redan blivit sålda.

En trend är att orenoverade välhållna originalbilar med patina (se bild) som ofta kostar mer än motsvarande topprenoverade. En annan trend är ett ökande antal företag som besiktigar och värderar s.k. oldtimers. Du får en professionell genomgång av bilen på mer än 100 punkter, med betyg från 1-5 på allt. Sedan bedöms hur autentisk bilen är, historik osv. Värderingen utgår från nyligen gjorda försäljningar (bl.a. på auktioner) och det utfärdas ett s.k. oldtimer certifikat, (samlarbilscertifikat) som kan användas vid försäljning, för försäkring och för det egna intresset. Under sommaren kommer Nilu i samarbete med Teknikes Värld, Klassiska Bilar att ta fram en mostavarande svensk produkt. Mer info kommer under värderingstjänster.

Välkomna

Färdigheter

Upplagt på

2017-06-05